НС прие окончателно отпадането на изпит при преиздаването на таксиметрови удостоверения

  • 09 ноември 2017 13:57

  • 2675
  • 0
НС прие окончателно отпадането на изпит при преиздаването на таксиметрови удостоверения
© Novini.bg

Парламентът прие окончателно отпадането на изпит при преиздаването на таксиметрови удостоверения, след като депутатите гласуваха на второ четене промени в Закона за автомобилните превози.

Със законопроекта се определят условията и редът за продължаване срока на валидност на удостоверенията за водач на лек таксиметров автомобил за нов срок от 5 години.

Предлаганата промяна цели облекчаване на условията за извършване на таксиметрови превози, като удължаването на срока на валидност на удостоверението ще се извършва без полагане на изпит, при условие че е подадено заявление за преиздаване в 14-дневен срок преди изтичането на валидността на удостоверението за водач на лек таксиметров автомобил.

Друга цел на законопроекта е посредством изричната регламентация на условията и реда за продължаване на срока на валидност на удостоверенията на таксиметровите шофьори да бъде осигурена бързина при предоставяне на административната услуга и облекчаване на 70 000 водачи с издадени вече удостоверения, така че те да не се длъжни да представят всички документи, които се изискват при първоначално издаване на удостоверението, включително да се явяват отново на изпит.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2675 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини