Лекарите в Гърция обявиха 24-часова стачка

  • 09 ноември 2017 11:55

  • 1384
  • 0
Лекарите в Гърция обявиха 24-часова стачка
© Getty Images/Guliver (архив)

В Гърция е обявена 24-часова стачка на лекарите в държавните болници. Протестна демонстрация ще се проведе пред парламента, а стачкуващите медици ще излязат пред всички болници. Обслужват се само спешни случаи.

Стачкуващите днес лекари коментират, че се задърбочава кризата в здравеопазването. След споразумение с кредиторите правителството внесе в парламента за гласуване пълна промяна както в заплащането на лекарите, така и в задължителните часове на труд.

От лекарския синдикат обвиняват, че вместо да се попълнят местата за медици в държавните болници, се увеличават часовете за работа. Седмична продължителност, която често достига 60 часа, поставя на риск качеството на обслужване на пациентите, предупреждават медиците. Те искат да се запази задължителната 24-часова почивка след нощно дежурство, съобщава БНР.

От лекарския съюз съобщават, че ако законът бъде приет днес, ще го атакуват по съдебен път и вярват, че исканията им ще бъдат постигнати. На много от държавните болници бяха поставени плакати "Повече средства за здравеопазването".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1384 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини