Тръмп за Северна Корея: Нещата ще се случат

  • 09 ноември 2017 11:53

  • 2964
  • 4
Тръмп за Северна Корея: Нещата ще се случат
© gettyimages

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския изрази увереност днес, че "нещата ще се случат" по въпроса за Северна Корея, предаде Ройтерс.

Всички страни трябва да се обединят, за да спрат въоръжаването и финансирането на севернокорейския режим, заяви Тръмп след среща с китайския президент Си Цзинпин. Той отбеляза, че САЩ и Китай са се споразумели да не повтарят вече провалилите се подходи за справяне с кризата. Необходими са съвместни действия и сила, за да се постигне мир, подчерта Тръмп. Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви пред медиите в Пекин, че американският и китайският президент нямат противоречия за Северна Корея, предаде Ройтерс.

Си е запознал Тръмп с конкретните мерки, които Китай предприема за прилагане на санкциите срещу Северна Корея, включително налагането на банкови ограничения. Нито един от двамата лидери няма да приеме Северна Корея, притежаваща ядрено оръжие, добави Тилърсън. Американският президент използва съвместната пресконференция с китайския си колега, за да подчертае добрите отношения между двамата, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Тръмп увери Си, че Съединените щати поддържат и спазват политиката на единен Китай, съобщи агенция Синхуа. През декември миналата година, след като беше избран за президент на САЩ, Тръмп наруши протокола и прие поздравителното телефонно обаждане от тайванската президентка Цай Ингвен. Това разгневи Китай, който смята самоуправляващия се остров за своя територия.

На среща днес с китайския премиер Ли Къцян Тръмп заяви, че е имал в Пекин "страхотни срещи" по въпросите на търговията, Северна Корея и опиатите, предаде още Ройтерс. Изпитвам само топли чувства към Китай, подчерта той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2964 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
землянин

2017.11.12 | 12:41

4
ФАЩ-ционистите са най-голямото зло на Земята, а СеРеУ-то и НАТО са тяхна маша!
gost

2017.11.12 | 12:41

3
кръмчо колко ти плащат да драскаш
Крум Усаински-Крупник

2017.11.12 | 12:40

1
Цървули!!!САЩ ще наложат волята си на Корейският полуостров и в цяла Азия!!!Срещата в Китай затвърждава ролята на Америка,като Световен Лидер!!!Северна Корея е обречена на Демократизация,Декомунизация и присъединяване към Южна Корея!!!Ура и Слава на САЩ!!!
спомени за дръпнатите

2017.11.12 | 12:41

2
Абе нещо като гледам не си наложиха волята над Виетнам и Япония щом пехотата им усра пейзажа и избяга панически. Добре, че бяха наплама и атомната бомба, че да станат "победители" като атакуват цивилни.

Добави коментар

Водещи новини