Харесайте facebook страницата ни

Готвят драконовски мерки срещу автомобилите-замърсители

© Pixabay

Готвят се драконовски мерки срещу автомобилите-замърсители. Ще бъдат спирани от регистрация неекологичните коли, благодарение на устройства, които мерят колко "вредна" за околната среда е дадена кола.

Засега такива устройства ще има само в София, но плановете са революционните мерки да обхванат и други градове, стана ясно в сутрешния блок на Нова телевизия.

„За мен това е противозаконно. Вкарваме надеждни и по-нови автомобили, но има малки населени места, където хората нямат средства и се вкарват коли на по над 10-15 години. Там очаквам да възникнат големите проблеми”, каза в предаването „Здравей, България” Любомир Доросиев, председател на Асоциацията на вносителите на автомобили.

Той заяви, че никъде в Европа не е забранено вносът и карането на автомобили, които имат занижени екоставки. Той даде пример с Париж, където този въпрос е решен с ековинетки.

Според Доросиев не трябва да се забранява, а де се дават преференции и бонуси.

Коментари
Коментари (6)
Коментирай
ГОШО (гост)
11.11.2017 | 10:58

Имаше един филм "Селянинът с колелото" сега има друг "Селянинът с колата". Че има задръстване, че плаща гориво / пищи че е скъпо/,че се чуди къде да паркира не му пука, той е с АВТОМОБИЛ! Нищо че все пищи за пари. Все са му малко.

Рейтинг:
 
0
Пламен (гост)
23.01.2018 | 11:06

Да ги спират ,ама не им изнася ! Я си помислете колко много трошки се движат и от всяка взимат данъци и такси. Къде през горивото печели държавата къде през винетки и т.н. Трябва да са луди да си ритнат сладкия голям залък.

Рейтинг:
 
0
(гост)
23.01.2018 | 11:06

ми да ни подарът по 1 нова и да взимат старата.

Рейтинг:
 
2
един (гост)
16.11.2017 | 09:39

Най-после! Предимства за София: 1. Много по-чист въздух 2. По-малко задръствания 3. По-малко шумово замърсяване

Рейтинг:
 
11
оня с коня (гост)
23.01.2018 | 11:06

Герб са най голямото зло което се е случвало на България през новата ни история. Не трябваше да допускаме на ни управляват. Властолюбиви, агресивни, арогантни, немилостиви, крадци, безочливи, мутри, корумпирани, ПРЕДАТЕЛИ. Това са герб.

Рейтинг:
 
12
(гост)
14.11.2017 | 20:46

ти май оня между краката на коня, ама и под опашката

Рейтинг:
 
2
 
Добави Коментар