Фандъкова: Не слагам чадър върху нито една фирма за ремонтите в София (видео)

  • 09 ноември 2017 07:58

  • 1337
  • 1
Фандъкова: Не слагам чадър върху нито една фирма за ремонтите в София (видео)
© БНТ

През последните две седмици след направени проверки от Столичния инспекторат е установено, че откъм техника и соли фирмите имат готовност за снегопочистване. Оттук нататък остава организацията. Това каза в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Техниката ще бъде разположена на 68 стоянки, за да не се губи време при сигнал за снеговалеж. Остава засилен и контролът – само за една непочистена спирка глобата е 2000 лв., а за неизчистени 5% от пътното платно не се заплаща изобщо. Фирмите са наясно с тези глоби. От първите минути на снеговалежа фирмите имат задача да обработват улиците, по които се движи градският транспорт. Те обаче имат и задача да влизат в улиците в кварталите, като за целта те са се оборудвали с по-малки снегорини. По новите договори машините са със стандарт Евро 6, уточни градоначалникът.

По думите й чистотата на въздуха е най-голямото предизвикателство пред големите градове. За да могат София и България да излязат от последните места в класациите, трябва да работят доста по-смело. Идеята е в следващите години да се обърне сериозно внимание на контрола, за да сме сигурни, че автомобилите, които излизат на улицата, отговарят на съответните стандарти. Това са мерки, които се предприемат на европейско ниво за 10-20 години напред, заяви Фандъкова.

Тя отбеляза, че през последните години в София има доста сериозен напредък в областта на градския транспорт. Само за 4 г. подменихме над 50% от автобусите, намалихме средната възраст от 30 на 9 г. Вече обявихме и първата процедура за електробуси, каза столичният кмет.

Тя призова за разбиране от страна на шофьорите към велосипедистите, за да стане въазможно разширявянето на мрежата от велоалеи в столицата.

Почти няма фирма, изпълняваща ремонти в София, която да не е санкционирана. Не слагам чадър върху нито една фирма. При такова огромно строителство обаче няма как да няма грешки, каза още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1337 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ти

2017.11.14 | 21:59

1
Ти си глупачка. Чадъра ти е в задника.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини