САЩ и Китай сключиха търговски споразумения за над 250 милиарда долара

  • 09 ноември 2017 06:59

  • 1557
  • 2
САЩ и Китай сключиха търговски споразумения за над 250 милиарда долара
© Getty Images/Guliver

Президентите на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и на Китай Си Цзинпин обявиха редица търговски споразумения за общо 253,4 милиарда долара, предаде Франс прес.

Споразуменията в области като енергетиката, автомобилостроенето, аеронавтиката, хранително-вкусовата промишленост и електрониката бяха подписани на среща на двамата лидери в Пекин.

Тръмп увери, че не упреква Китай за огромния му търговски излишък със САЩ, а прехвърли вината върху предишните администрации на САЩ.

"Не упреквам Китай за това. В крайна сметка кой може да упреква една страна, че се възползва от друга страна за доброто на гражданите си? Упреквам обаче предишните администрации, които допуснаха този неконтролируем търговски дефицит да се образува и да нарасне", каза Тръмп.

Тръмп заяви, че са необходими бързи действия по севернокорейския проблем.

"Времето не стига, трябва да действаме бързо. Призовавам Китай да се ангажира в пълна степен", каза той и прикани и Русия да окаже натиск на режима на Ким Чен-ун.

Последвайте канала на

БТА
1557 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2017.11.12 | 16:53

2
Цървули!!!Китай ясно демонстрира,кого смята за Световен икономически и технологичен лидер!!!Специално за чугунените болшевишки кратуни ще поясна,че не става въпрос за Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина!!!Нея китайците я смятат,за съседна недоразвита територия!!!Ура и Слав
гост

2017.11.10 | 19:20

1
малоумен драскач

Добави коментар

Водещи новини