Макрон осъди мракобесието, откривайки Лувъра в Абу Даби

  • 08 ноември 2017 20:48

  • 1454
  • 1
Макрон осъди мракобесието, откривайки Лувъра в Абу Даби
© Getty Images

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на осъди мракобесието, откривайки днес Лувъра в Абу Даби, предаде Франс прес.

Макрон нарече "лъжци" онези, които "искат да наложат представата, че ислямът се изгражда чрез унищожаването на другите монотеистични" религии. "Те предават" останалите мюсюлмани, подчерта той в явен намек за джихадистки групировки като "Ислямска държава".

Макрон определи Лувъра в Абу Даби като архитектурен шедьовър. "Построил сте храм на красотата", се обърна той към френския архитект Жан Нувел, който е проектирал комплекса.

Президентът на Франция определи Обединените арабски емирства, където се намира "този музей на пустинята и светлината", като "равновесната точка между европейския, африканския и азиатския континент".

Днес Макрон обиколи за първи път галериите на Лувъра в Абу Даби - десет години след като Франция подписа споразумение за над 1,2 милиарда долара за споделяне на името и някои от произведенията на изкуството на световноизвестния музей, предаде Асошиейтед прес.

Френският президент и съпругата му Брижит разгледаха музея заедно с престолонаследника на Абу Даби принц Мохамед бин Зайед Ал Нахаян и емира на Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум. В обиколката се включи и архитектът Жан Нувел.
Музеят е голямо културно постижение за Обединените арабски емирства. Според служители той също така представлява мост между Изтока и Запада, отбелязва АП.

Последвайте канала на

БТА
1454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.09 | 10:41

1
А тоя и той от тях..

Добави коментар

Водещи новини