Петър Москов: Бюджетът на НЗОК за 2018 г. показва отказ от здравна политика

  • 08 ноември 2017 17:39

  • 2347
  • 3
Петър Москов: Бюджетът на НЗОК за 2018 г. показва отказ от здравна политика
©

Познавам г-н Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през и мисля, че той е един много достоен човек. За мен не е най-важното дали финансист, икономист или лекар ще поеме здравеопазването. Познавам и Николай Петров от много години. Не градя мнението си върху едно журналистическо разследване. Уважавам решението му да подаде оставка. Руслана Петрова, неговата дъщеря, беше единственият служител на министерството, които заварих, и дойде не с папка да топи колегите си, а да подаде оставката си. Лично мое решение е тя да остане на работа и съм изключително доволен от нея.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият здравен министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва. "Новият бюджет на НЗОК показва отказ от здравна политика. Определени икономически групировки ще се нахранят от този бюджет. Те не са една и две. Те са свързани с ръководствата и на държавни болници, които източват. В момента болниците са излезли от статута на болнични заведения и са се превърнали в дружества за търговия. В началото на моето управление заварих анархия. Сега с новия бюджет се въвежда комунизъм. Всички усилия, които положихме да въведем ред, се премахват. Анархията се заменя с комунизъм. Когато не можеш да работиш с нормални политики въвеждаш забрани. Това не ми харесва", категоричен беше Москов.

"Не може да се сложи полицай до всеки болничен мениджър. това не работи, защото после ще трябва да контролираш и полицая. Единственото решение на корупционния проблем в здравеопазването е въвеждането на публични електронни търгове. Това важи и за другите сфери. Един от начините нищо да не се случва в здравеопазването е да има нов министър на всеки три месеца", обяви бившият министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2347 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.11.10 | 09:25

3
и здравето е политика ? или ;болен здрав носи; щот здравия по добре имитира пъшкане ?
ЗД БФ

2017.11.10 | 09:25

2
ТОЗИ БОКЛУК НИ ВЗЕ ЗА МЕЗЕ. АМИ НАЛИ ДЯСНАТА РЪКА НА КРАДЕЦА ПЕТРОВ - ДОКТОРА МИРОСЛАВ НЕНКОВ ДОКАТО БЕШЕ СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР Е НАЗНАЧИЛ ДЪЩЕРЯТА НА ПЕТРОВ. СЛЕД ТОВА МОСКОВ Я ОСТАВЯ НА РАБОТА ДОКАТО ДОЙДЕ БАЩА Й ЗА МИНИСТЪР, А НЕНКОВ МУ Е ЗАМЕСТНИК. СЛЕД КАТО ПЕТРОВ СТАВА МИНИ
ЗДБДЗФБ

2017.11.10 | 09:24

1
СЛЕД КАТО ПЕТРОВ СТАВА МИНИСТЪР ЩЕРКАТА Е РАЗКРИЛА ФИРМА И ЗАЕДНО С БЪДЕЩИЯ СИ СЪПРУГ И НЕГОВАТА ФИРМА ЗАПОЧВАТ ДА КРАДАТ. НАРОДЪТ ГО Е КАЗАЛ: "СВИНСКИ ЧЕРВА".

Добави коментар

Водещи новини