21 години затвор за мъж, пребил до смърт колега

  • 08 ноември 2017 17:07

  • 8487
  • 2
21 години затвор за мъж, пребил до смърт колега
© pixabay.com (архив)

Двайсет и една години "лишаване от свобода" при строг режим ще изтърпява Крум Д. /52 г./ от Кубрат - признат за виновен за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост, и осъден днес от състав на Шуменския окръжен съд. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Подсъдимият е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен само два месеца и половина след тежкото деяние. До присъдата на Шуменския окръжен съд се е стигнало, след като подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и е поискал делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.

По данни на прокуратурата, на 25 срещу 26 юни 2017 г. в местността "Смесе" край Шумен във вилата на Крум Д. възникнал конфликт с неговия колега - 41-годишния Ст.Щ. Домакинът обвинил госта си, че му откраднал пари. Заради изпития алкохол подсъдимият забравил, че малко по-рано във вилата пристигнала дъщеря му, на която дал пари за покупка на автомобил и нанесъл жесток побой на колегата си.

Пострадалият бил настигнат на около 50 метра от вилата и Крум продължил да го рита, дори когато спрял да се движи. Смъртта на жертвата е настъпила в резултат на остра дихателна недостатъчност, вследствие на тежката гръдна травма. Съдебномедицинската експертиза е описала , че жертвата е с 11 счупени десни и 10 леви ребра, носни кости и с десетки травми по цялото тяло.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8487 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Истината

2017.11.09 | 14:57

2
Трябваше да поиска да си завърши образованието , съдията щеше да го пусне
Мъдия изпълнител

2017.11.09 | 01:28

1
Кога ще се събудите?...

Добави коментар

Водещи новини