Джамбазки сезира прокуратурата за ДОСТ и Местан

  • 08 ноември 2017 17:45

  • 1304
  • 0
Джамбазки сезира прокуратурата за ДОСТ и Местан
©

Заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки внесе сигнал до главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в във връзка с изказването на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в в национален ефир, в което председателя на ПП ДОСТ изразява претенции и искане за признаване на турско малцинство в България.

В сигнала си заместник-председателят на Патриотите от ВМРО пише, че лидерът на партия ДОСТ нарушава Конституцията на Република България като открито пропагандира за разделение на обществото на религиозен принцип и се опитва да му внуши абсурдната и невярна теза, че всички мюсюлмани в България са етнически турци. Джамбазки изразява своите опасения, че подобно поведение е изключително опасно и застрашава вътрешния мир на страната.

Ангел Джамбазки настоява да бъде извършена обстойна проверка относно дейността и финансирането на ПП ДОСТ, както и за наличие на факти, като например финансиране от чужда държава, установяващи, че партията обслужва чужди държавни интереси, различни от тези на България.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1304 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини