Специализираната прокуратура обвини петима за разпространение на наркотици във Варна

  • 08 ноември 2017 14:24

  • 1478
  • 0
Специализираната прокуратура обвини петима за разпространение на наркотици във Варна
©

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Варна. Те са задържани на 5 ноември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, ОДМВР-Варна и Специализираната прокуратура.

Задържан и обвинен по същото досъдебно производство е и друг разпространител на дрога, за когото се проверява дали е имал връзка с групата.

Според събраните до момента доказателства участниците са пласирали на територията на града различни видове наркотици от октомври 2016 г. По време на операцията по задържането им у тях и в претърсените 10 адреса и 5 автомобила са намерени и иззети 170 г кокаин, 370 г хероин, 313 г марихуана, 42 000 лв. в различни валути, електронни везни и други доказателства за престъпната дейност на групата. Част от иззетите наркотични вещества са били разфасовани и подготвени за продажба на черния пазар.

Всички обвинени по досъдебното производство са криминално проявени, част от тях са осъждани. По случая са използвани СРС. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата е наложено задържане до 72 часа. Днес в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1478 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини