Юлиан Ангелов: Не знам бай Хасан да е искал признаване на турско малцинство (видео)

  • 08 ноември 2017 08:31

  • 8280
  • 3
Юлиан Ангелов: Не знам бай Хасан да е искал признаване на турско малцинство (видео)
© БНТ

Не познавам нито един обикновен турчин в България, който да иска признаване на турско малцинство, освен Местан и шайката около него. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от Обединени патриоти и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов по повод настояването на лидера на ДОСТ Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в да се признае турско малцинство в България.

В момента прокуратурата проверява информацията, че партия ДОСТ е финансирана от чужда държава. В клипа на ДОСТ присъстваше Гьокче – това не е нормално. Този посланик беше един от политиците, който създаваше проблеми между България и Турция. Не може да се включват чужди политици в предизнорни клипове на български партии. Целта на ДОСТ е да превърне всички българи мюсюлмани, гагаузи, цигани мюсюлмани в турско малцинство, за което да се грижи Турция, заяви Ангелов.

Искането не е на обикновените български турци. Не съм чувал на предизборно събрание на ДОСТ редовият член бай Хасан да е станал и да е поискал признаване на турско малцинство - няма такова нещо, подчерта Юлиан Ангелов.

По време на предизборната кампания разбрах, че българските турци все още изпитват още страх от Възродителния процес. Затова въпросът за национално малцинство е особено актуален, заяви кандидат-депутатът от ДОСТ Георги Боздуганов.

Според последното преброяване в България живеят около 600 000 турци. Освен тях още няколкостотин хиляди живеят в Турция и в държави от Европейския съюз. Наличието на турско малцинство е обективен фактор. Задължение на българската държава, която е подписала хартата за малцинствата, е да я спазва. Напълно демократично е да бъде признато турско малцинство в България, посочи Боздуганов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8280 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Саботин

2017.11.10 | 08:40

3
Ако България беше наистина държава тези псевдотурци до сега да бяха протъркали затворническите нарове!
ХИТЛЕР

2017.11.10 | 08:40

2
Аз пък не знам някой евреин да се е оплакал от газовите камери.
Парадоксално Явление

2017.11.09 | 12:28

1
Най-лошото,е че Циганорите се турчеят!!!Циганин-турчин,Сган Долна,Миризлива!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини