ГЕРБ дарява 100 000 лв. от субсидията си за пострадалите домакинства в общините Камено и Бургас

  • 07 ноември 2017 14:34

  • 2096
  • 2
ГЕРБ дарява 100 000 лв. от субсидията си за пострадалите домакинства в общините Камено и Бургас
©

По искане на структурата на ГЕРБ-Бургас към ИК на партията и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, ще бъдат отпуснати 100 000 лв. от партийната субсидия на ГЕРБ за пострадалите домакинства в общините Камено и Бургас. Средствата ще бъдат разпределени по равно за двете общини. Това заяви областният координатор и народен представител от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев на извънредна пресконференция днес.

Димитър Бойчев посочи, че дарената сума ще бъде закупувана приоритетно бяла техника - хладилници, готварски печки и бойлери.

След наводненията 318 броя уреди трябва да бъдат закупени за пострадалите домакинства в община Бургас и около 400 – за община Камено. „Народните представители и общинските съветници от ГЕРБ-Бургас също ще допринесат със собствени средства. Благодарим на хората от структурите ни във Варна и Кюстендил, които също се включиха с дарения. Надяваме се това да е анонс и към другите политически партии“, допълни областният координатор на ГЕРБ-Бургас. Още в първите дни след бедствието от офиса на ГЕРБ в Бургас са събрани и извозени над 3000 броя зимни дрехи, завивки и дюшеци за пострадалите от наводнението.

Доброволци от местната структура на партията помогнаха за чистенето на наносите от залетите къщи и дворове в селата Черни връх, Ливада и Полски извор. Тази седмица ще бъдат доставени 150 матрака със завивки и мебели. Пострадалите в с. Кости ще получат 12 матрака, в с. Братово 25, в с. Равнец 40, а в населите места от община Камено – 68. Кампанията продължава на 10 ноември 2017 г., от 18.00 часа с голям благотворителен концерт.

Той ще събере на сцената на НХК звездите Веселин МариновВеселин Маринов Веселин Маринов е български певец . Той е роден в град Полски Тръмбеш. Има шанса да завърши, Стефан Диомов с Петте сезона, група Four с Преслава Минасян и Танцов състав „Здравец“ – гр. Камено. „Събитието ще започне още в 17.00 часа с благотворителен базар, на който ще откриете коледни сладки и соленки, традиционни български сувенири, декорации.

В специален коледен кът ще можете да си направите професионална фотосесия срещу лично дарение“, анонсира Ева Михалева - председател на Жени ГЕРБ в Бургас, които са съорганизатори на концерта заедно със сдружение „Алианс за нашите деца“ и Майки ГЕРБ. Всички събрани средства от благотворителния концерт с базар ще бъдат дадени за нуждите на деца от семействата на пострадалите при наводнението в общините Бургас и Камено.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2096 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.11.22 | 09:58

2
Дават от нашите пари на данъкоплатците .
гост

2017.11.22 | 09:57

1
Няма лошо ,че помагат на тези хора,но защо вече три дни Цветанов и целия ГЕРБ заблуждават народа,че това е субсидията им,та тя тази субсидия няма ли край,така,че простичко обяснете на хората,че харчите държавни пари и то целта ви е подготовка за следващите избори,а не ,че сте

Добави коментар

Водещи новини