Opel позволява на водачите си да управляват телефона си без ръце (видео)

  • 07 ноември 2017 12:05

  • 3276
  • 0
Opel позволява на водачите си да управляват телефона си без ръце (видео)
© Opel

Използването на мобилен телефон по време на шофиране е забранено в много държави и "залавянето в момента на деянието" от полицията може да ви струва много скъпо.

В Германия например, където размерът на глобите бе увеличен наскоро, а забраната за употреба бе разширена с други устройства като таблети и електронни книги, само с вдигането на телефона, за да погледнете нещо на екрана рискувате да получите глоба от 100 евро и една наказателна точка в талона.

За щастие на водачите, които не искат да губят връзка с близките, приятелите и глобалната мрежа, както и на тези, които използват смартфона си за навигация, германският автомобилен производител Opel предлага различни инфоразвлекателни системи и устройства за монтаж в своята гама от леки автомобили, позволявайки употребата на телефон без ръце.

В зависимост от вида на инфоразвлекателната система на Opel, управлението на функциите на телефоните се извършва или чрез натискане на бутон (на базово ниво), или чрез сензорен екран, дистанционно управление от волана и с гласови команди. Инфоразвлекателните системи R 4.0 IntelliLink, Navi 4.0 IntelliLink и върховата версия Navi 900 IntelliLink дават допълнителна възможност за работа със съответно оборудвани телефони чрез собствената им система за гласово управление като Siri или Google например.

Opel разкрива света на смартфоните в своите модели KARL, ADAM, Corsa, Astra, Crossland X, Grandland X, Mokka X, Insignia и Zafira посредством системата R 4.0 IntelliLink. В зависимост от вида на мобилното устройство, системата R 4.0 IntelliLink е съвместима както с Apple CarPlay, така и с Android Auto.

В допълнение към предимствата, предлагани от системата R 4.0 IntelliLink - седеминчов сензорен екран, Bluetooth връзка и съвместимост с Apple CarPlay и Android Auto, Navi 4.0 IntelliLink разполага с вградена навигационна система с 2D или 3D пътни карти на Европа и динамично водене по маршрута с функция TMC. С помощта на "ангелът хранител" OnStar, водачите могат да получат желаните крайни точки на пътуването директно в навигационната система (с функцията Destination Download), изпратени или от служителя на OnStar, или от приложението MyOpel.

При Crossland X и Grandland X, Navi 5.0 IntelliLink се предлага с 8-инчов цветен сензорен екран и също позволява безпроблемна интеграция на Apple CarPlay и Android Auto с помощта на съвместими смартфони.

Най-новото поколение на системата Navi 900 IntelliLink, предлагано при моделите Astra, Mokka X и Insignia, гарантира отлично забавление с индивидуални възможности. Системата е съвместима също и с Apple CarPlay и с Android Auto, които на свой ред позволяват бързо и ефективно използване на съответните екосистеми от смартфон приложения в Insignia бързо и ефективно на основата на удобствата и възможностите, които собственикът на смартфона използва най-често и на които разчита най-много.

С цел да направи още по-удобно използването на мобилните телефони в комбинация с Bluetooth, марката Opel предлага и възможност за безжично зареждане, което позволява индуктивно зареждане на батерията на телефона чрез електромагнитно поле, което намалява неудобствата и премахва необходимостта от кабели – достатъчно е просто да поставите своя смартфон върху вградения заряден панел и зареждането започва веднага. Функцията за безжично зареждане се предлага при Opel ADAM, Corsa, Crossland X, Grandland X и Insignia.

Разбира се, Opel предлага и класически решения за осъществяване на телефонни разговори без ръце в автомобила, като например системата от стойки за смартфони FlexDock, която се предлага при моделите ADAM и Corsa. Монтираните на арматурното табло стойки FlexDock дават възможност и за използване на смартфона в ролята на навигационна система. Друго предимство на системата FlexDock е и зареждането на смартфоните без необходимост от използване на допълнителни кабели.

Последвайте канала на

Антония Симова
3276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини