В Бургас са постъпили сигнали за лошо качество на храната в училищни столове

  • 07 ноември 2017 11:41

  • 1003
  • 0
В  Бургас са постъпили сигнали за лошо качество на храната в училищни столове
© Булфото (архив)

В община Бургас са постъпили няколко сигнала от родители за лошо качество на сутрешната закуска в училищни столове. Това съобщиха от общинската пресслужба.

По повод на сигналите кметът Димитър Николов е издал заповед директорите на училищата да извършват всекидневни проверки съвместно с родителите за качеството на храната, а резултатите от тях да бъдат оповестявани на сайта на общината.

Заповедта предвижда във всяко училище да бъде създадена комисия от учител, родител и медицинско лице, която ще проверява какво е качеството и грамажът на храната, и отговарят ли те на нормативните изисквания. При констатиране на нарушения директорите трябва своевременно да информират община Бургас и да не извършват плащания към съответната фирма.

Към настоящия момент закуските в училищата се осигуряват по държавни програми, а обядът и столовото хранене се организират от община Бургас. При него децата и родителите имат възможности за избор в зависимост от предпочитанията на учениците.

Кметът Димитър Николов е заявил, че община Бургас ще продължава да упражнява строг контрол и няма да допуска компромиси с качеството на храната, която се предлага на децата в училище. При нарушения от страна на фирмите ще бъдат налагани санкции.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини