Саудитският престолонаследник обвини Иран, че доставя ракети на хусите

  • 07 ноември 2017 11:32

  • 968
  • 0
Саудитският престолонаследник обвини Иран, че доставя ракети на хусите
© gettyimages (архив)

Принцът престолонаследник на Саудитска Арабия заяви, че предполагаемото участие на Иран в доставките на ракети за бунтовниците хуси в Йемен е "пряка военна агресия от страна на иранския режим". Това съобщи Саудитска агенция, цитирана от агенция Фокус.

"Това може да се изтълкува като акт на война срещу (саудитското) кралство", казал 32-годишният принц Мохамад бин Салман в разговор по телефона с британския външен министър Борис Джонсън.

В събота вечерта ракета, изстреляна от хусите от Йемен, бе свалена недалеч от международното летище на Рияд, припомня АФП.
Британският външен министър осъди в разговора със саудитския принц този ракетен пуск и потвърди "солидарността на Великобритания с кралството в борбата срещу заплахите за сигурността", предадоха от ТАСС.

В неделя представители на арабската коалиция начело със Саудитска Арабия обвиниха Иран, че предоставя на хусите не само балистични ракети, но и военни експерти, участващи в изстрелването им срещу саудитското кралство.

Саудитският външен министър Адел бин Ахмед ал Джубейр заяви по-рано, че страната му си запазва правото да отговори пропорционално на враждебните действия на Иран спрямо нея.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
968 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини