Учени откриха кои храни предотвратяват рак

  • 07 ноември 2017 07:43

  • 31070
  • 2
Учени откриха кои храни предотвратяват рак
© Pixabay

Британски и норвежки учени назоваха храните, които предотвратяват появата на стомашно-чревни заболявания, в това число и рак, съобщи университетът в Уорик, Великобритания, цитиран от Лента.

Наровете, червените сортове грозде, круши, гъби, леща, соя и зеленият грах са особено ефективни за профилактика на подобни болести. Тези храни, според учените, оказват положително влияние на автофагията (процеса, при който клетката усвоява собствените си вредни компоненти) и предотвратяват развитието на възпалителни процеси в организма.

До изводите си авторите стигнаха, като проучваха причините, влияещи на нормалното протичане на автофагията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
31070 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.09 | 22:23

2
Ракът е следствие на седесарския гнет, от там трябва да се започне.
един

2018.01.29 | 14:05

1
След като знаят кои храни предотвратяват развитието на рак, тогава значи знаят и как се лекува, така ли?

Добави коментар

Водещи новини