Над 60 души са загинали във Виетнам от тайфуна Дамрей

  • 06 ноември 2017 20:55

  • 1868
  • 1
Над 60 души са загинали във Виетнам от тайфуна Дамрей
© GettyImages/Gulliver

Броят на загиналите от тайфуна и наводненията във Виетнам е достигнал днес до 61, като властите съобщиха, че някои водоеми опасно наближават капацитета си заради непрестанните валежи.

Тайфунът Дамрей премина над централните райони на Виетнам в края на миналата седмица, дни преди насрочената в град Дананг среща на върха на организацията Азиатско-тихоокеаско икономическо сътрудничество (АТИС). Сред участниците са президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин.

По данни на виетнамските спасителни служби загиналите от стихията са 61, а изчезналите - 28. Някои от жертвите са от плавателни съдове, преобърнали се в морето, а други са намерили смъртта си под свлачища. Над 2000 жилищни сгради са срутени, а на 80 хиляди са нанесени повреди. Заради наводнените и отнесени от бурята пътища по оцелелите шосета в засегнатите провинции има големи задръствания.

В Дананг войници и местни жители разчистват разхвърляните от урагана отломки, така че да може крайбрежният курорт да приеме регионалните лидери. Срещата на АТИС започна днес, а на 10 ноември ще преговарят лидерите на страните членки, като домакините заявяват, че графикът ще бъде спазен.

Обаче голяма част от старинния град Хо Ан в близост до Дананг, който участниците във форума трябва да разгледат по план в събота, все още е под кална вода, а хората плават с лодки по улиците.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1868 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.07 | 07:25

1
Тия тайфуни са предизвикани от системата "Хаарп" създадена от САЩ.

Добави коментар

Водещи новини