Ремонтират още 65,5 км пътища по ОП "Региони в растеж"

  • 06 ноември 2017 15:08

  • 3025
  • 0
Ремонтират още 65,5 км пътища по ОП "Региони в растеж"
© Булфото (архив)

Открита е обществена поръчка за избор на изпълнители при рехабилитацията на 65,5 км третокласни пътища в Южна България, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура". Проектите ще се финансират по оперативната програма "Региони в растеж" /2014-2020 г./.

Ще бъдат основно ремонтирани 27 км от пътя Смолян - Стойките - Широка лъка, 26 км от пътя Кърджали - Мост - Манастир и над 12 км от пътя за Мелник. Кандидатите могат да подават офертите си до 17.30 ч. на 4 януари 2018 г.

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е над 44 млн. лв. без ДДС. Тя е в 3 обособени позиции.

Със средства по програмата ще бъдат основно ремонтирани 63 километра от третокласния път Смолян - Кричим. Ремонтът на 36 километра от пътя е включен в лот 22 и лот 23 по програмата. Обществената поръчка за избор на изпълнители бе стартирана през юли т.г. и в момента тръжната комисия разглежда постъпилите оферти.

Рехабилитацията на 12 километра от пътя от кръстовището на първокласния път София - Перник до Мелник, която е включена в лот 25, предвижда ремонт на три моста и изграждане на ново съоръжение на мястото на съществуващия мост над река Мелнишка в отсечката Лозеница - Мелник. Третокласният път Кърджали - Мост - Манастир е основна пътна връзка в област Кърджали. Отсечката, която ще бъде рехабилитирана, осигурява достъп на жителите на Седловина, Жинзифово, Чифлик, Мост до областния град. Ремонтът на пътя ще подобри удобството при пътуването на туристите до язовир "Студен кладенец".

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 15 месеца.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3025 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини