Харесайте facebook страницата ни

Кралят на Саудитска Арабия се срещна с подалия оставка премиер на Ливан

© GettyImages/Gulliver

Саудитският крал Салман се срещна днес в Рияд с подалия оставка ливански министър-председател Саад Харири, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на телевизия "Ал Арабия".

Харири обяви оставката си в събота по време на посещение в Саудитска Арабия. Той каза, че според него има заговор за убийството му, и обвини Иран и ливанската организация Хизбула, че сеят раздор в арабския свят. Оставката шокира Ливан и създаде несигурност в управлението.

"Крал Салман се срещна преди малко с подалия оставка ливански министър-председател Саад Харири", съобщи телевизия "Ал Арабия".
Ливанският президент Мишел Аун заяви, че няма да предприеме никакви стъпки във връзка с оставката, докато тя не му бъде връчена лично. Аун каза, че политическите лидери реагират на призивите за спокойствие, засилвайки сигурността и националното единство след изненадващата оставка.

Президентът свика среща с министри и други висши служители, за да бъде направена оценка на ситуацията със сигурността. Аун подчерта, че стабилността е "червена линия", каза ливанският правосъден министър Салим Джрейсати. Той каза , че президентът чака Харири да се върне в Ливан, за да разговаря с него лично и да се увери, че оставката не подадена под натиск.

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар