Край на касите по магистралите в Гърция от догодина, въвеждат нова ТОЛ система

  • 06 ноември 2017 13:30

  • 17899
  • 3
Край на касите по магистралите в Гърция от догодина, въвеждат нова ТОЛ система
© Pixabay

До края на годината властите в Гърция ще обявят търг за изграждане на нова система за таксуване без каси по пътищата на страната. Това оповести по телевизията гръцкият министър на инфраструктурата и транспорта Христос Спирдзис, цитиран от местното издание "Контранюз", предаде БТА.

Прилагането на новата тол система ще стартира още догодина, като се предвижда таксите да се плащат безкасово чрез специални бордови устройства и по мобилните телефони. Таксите ще са в зависимост от изминатите километри.

Магистрални пунктове ще има само на входа и на изхода, където ще се дават тези устройства, с които ще се засича влизането и излизането на моторното превозно средство. Това ще става и алтернативно през мобилните телефони.

Първоначално системата ще заработи на автомагистрала "Егнатия", а впоследствие ще бъде инсталирана и на останалите национални пътни артерии.

Последвайте канала на

Десислава Станева
17899 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.11.17 | 03:09

3
Тарикати византийци!
Метгонтан

2017.11.17 | 03:09

2
Уж гърците били зле , а ние много добре 20 г не можем една пътна инфраструктура да направим. Кво остава за тол система. Най интересното е че ТРАСЕ е бг фирма която строи много сериозно. Магистралата в Сърбия до България я построиха за по малко от 4 г. А тука в бг не може.

2017.11.07 | 08:39

1
Планирам в скоро време да си купя самолет и с него да си прехвърчам ...

Добави коментар

Водещи новини