Харесайте facebook страницата ни

Обучават по европроект млади учени в университетската болница "Св. Марина" в Плевен

В университетската болница "Св. Марина" в Плевен започна обучение на млади учени в медицината и специализанти към Медицинския университет в града по европейски проект, съобщиха от висшето училище.

Целта е да се подпомогне развитието им на иновативна, високотехнологична база. Лекции са изнесли проф. д-р Начко Тоцев - ръководител на катедрата "Рентгенология", и д-р Надя Станиславова от екипа на Хайфу център "Св. Марина", който е единственият клиничен център в Източна Европа за неинвазивно лечение на солидни тумори чрез високоинтензивен фокусиран ултразвук.

Проектът на университета в Плевен цели създаване на Център за обучение на докторанти, постдокторанти, специализанти към факултета "Медицина". Той е финансиран по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансиран от ЕС чрез европейските структурни и инвестиционни фондове. Безвъзмездната финансова помощ е близо 700 000 лева.

Идеята е бъдещите хирурзи да се запознаят с най-новото в образната диагностика. Целта е повече от 30 млади учени от хирургичните специалности в Плевен да придобият практически умения и мотивация за устойчиво академично развитие, да развият аналитичните си умения за научноизследователска работа.

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар