Тереза Мей готова да плати 60 млрд. евро по "сметката за развода"

  • 06 ноември 2017 11:53

  • 2734
  • 0
Тереза Мей готова да плати 60 млрд. евро по "сметката за развода"
© Getty Images/Guliver

Британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в е сигнализирала, че е готова да плати сумата от 60 милиарда евро /53 милиарда паунда/ по "сметката за развода", така че да започнат търговските преговори за излизането на Великобритания от Европейския съюз, твърди вестник "Таймс".

Спомената сума е около три пъти по-голяма от тази, която Лондон бе предложил преди това за покриване на двугодишния преходен период. Преговарящите от страна на ЕС обаче смятат, че Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в е готова да я плати, за да обяви победа, като извади от застоя преговорите от първата фаза и започне търговски преговори преди Коледа.

Според кореспондент на "Таймс" в Брюксел, преговарящите от страна на ЕС дори вече са започнали подготовка за очертаване на рамките на бъдещото търговско споразумение след получени сигнали от британското правителство, че ще се съгласи да плати 60 милиарда евро.

Европейските преговарящи искаха тази сумата, защото ще покрие бюджетните задължения на Великобритания и средствата за пенсиите и помощите на европейските депутати. Ако обаче Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в направи това предложение на Брюксел, тя ще бъде подложена на остри критики, че плаща много повече от това, което мнозина в кабинета са готови да пожертват дори в случай на компромис. Видни фигури в Консервативната партия вече призоваха Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в да се оттегли от преговорите без сделка, ако бъде поискана голяма сума, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2734 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини