Наркодилър влиза зад решетките за 3 години и 8 месеца

  • 06 ноември 2017 11:45

  • 2939
  • 1
Наркодилър влиза зад решетките за 3 години и 8 месеца
© Pixabay

Наркодилър влиза зад решетките за 3 години и 8 месеца.

Той е обвинен за придобиване, държане и разпространение на наркотични вещества и прекурсори при условията на опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът се признал за виновен, като освен че ще лежи в затвора, той ще трябва да покрие и разноските по делото в размер 1979 лева.

Христо Смилов бил активен участник в производството и разпространението на дрога във Варна, за което е осъждан многократно, включително и ефективно.

На 19 април 2016 г. полицията засякла мъж от Белослав, за когото разполагала с информация, че е лице от активния криминален контингент. При извършения обиск бил намерен синтетичен наркотик „пико“, скрит в мобилния му телефон. При разпита станало ясно, че наркотикът е получен от Христо.

Полицейските служители предприели проверка в дома на задържания под домашен арест подсъдим и в помещенията, които ползвал във входа като импровизирана лаборатория за синтез и получаване на синтетична дрога.

При влизането на полицейските служители в дома му Христо изхвърлил през балкона на апартамента пакет. В помещение на стълбищната площадка, подпокривното пространство и асансьорно помещение на входа, в който живее Христо, са намерени и иззети множество предмети и субстанции за производство на синтетични наркотици, две електронни везни, колби и др.

Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение е окончателно.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2939 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.14 | 03:13

1
Ако беше убийство, щяха да го пуснат

Добави коментар

Водещи новини