Лепа Брена: Балканската душа няма аналог в света

  • 05 ноември 2017 11:18

  • 24986
  • 4
Лепа Брена: Балканската душа няма аналог в света
© Булфото

Лепа Брена говори пред Мариян Станков - Мон Дьо по Нова Телевизия за особеностите на балканската душа, балканската любов и омраза. Преживяла разпадането на Югославия, бомбардировките на НАТО, дори отвличането на сина си. Лепа Брена има зад гърба си спомени за два живота.

Певицата, която 35 години властва в балканската музика, говори за миналото спокойно, носталгично, с много любов и малко болка за дните, в които демокрацията се опитва да изтрие като с гума Лепа Брена.

„Тайната на добрия живот се крие в многото работа и ясната цел. Какво е да си Лепа Брена? Трябва много да работите върху себе си. На Балканите никой не цени външната красота. Всеки гледа качеството на продукта, който правиш. Разбира се, ако си красив ще те забележат, но това е моментно. Трябва да покажеш, че си умен и работлив”, казва певицата.

„Балканската душа няма аналог в света. Да сте жена на тази географска ширина значи нелек път. Трябва да се доказвате много повече от жените, които живеят в добре развитите страни. На Балканите жените не може да доминират. На жената се гледа като на шкаф, който се използва известно време и когато на мъжа му омръзне, я сменя”, споделя символът на някогашна Югославия.

"В превод Балкан, "бал" и "кан", означава "кръв" и "мед". Тази земя сякаш е белязана от Господа - всичко да е между страданието и сладостта. Вижте през колко промени преминахме през всички тези години на Балканите, толкова много войни и разпадането на Югославия, бомбардировките на НАТО. Ние по някакъв начин носим в себе си един генетичен страх. Може би затова животът ни отстрани изглежда като една безкрайна панахида", казва певицата.

Лепа Брена сподели, че най-тежкият момент в личен план е бил, когато са отвлекли сина й. „Не бяхме пожалени. Защото има хора, които не обичат чуждия успех. Подобно нещо може да съществува само на Балканите”.

Последвайте канала на

Novini.bg
24986 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Георги

2017.11.09 | 10:39

4
Балканска измет!

2017.11.09 | 01:14

3
Верно ли? Толкова ли сме лоши?
Метгонтаж

2017.11.09 | 01:13

2
Всичко включващо в себе си анал ми е интересно
Alex

2017.11.08 | 12:02

1
Туй ся как да го разбираме - от една страна балканците са душа хора, а от друга завистници и бандюги дето отвличат деца. Чалгарска логика!

Добави коментар

Водещи новини