Бойко Борисов за катастрофата: Беше много плашещо. Докторът е герой, аз бях регулировчик (видео)

  • 04 ноември 2017 11:29

  • 22000
  • 6
Бойко Борисов за катастрофата: Беше много плашещо. Докторът е герой, аз бях регулировчик (видео)
© Министерски съвет

Моята роля беше като регулировчик. Пуснахме лампите, обадихме се на полицията и Бърза помощ. Много плащешо беше. Целите бяха в кръв. Нито една кола не е спряла 15 минути. Имали са късмет. Докторът свърши работата. Не искам да се героизирам. Докторът е герой. Справихме се блестящо.

Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който извърши проверка на изпълнението на проекта за брегоукрепване в Сарафово. Той даде подробности за катастрофата от снощи, при която правителственият кортеж спря и оказа помощ на трима пострадали. "Първоначално помислихме, че момчето е пиян човек и се разхожда по магистралата. Спряхме, за да го спасим, защото нищо не се виждаше и да не го блъсне друг. Колата не се виждаше. Явно нещо са се заговорили, защото не приличаха на пияни или дрогирани", разкри Борисов.

"4,3 млн. лева са нужни за цялостното възстановяване на инфраструктурата в община Бургас, която пострада при наводненията. 1 млн. лева, които държавата отпусна, бяха само за началните неотложни почистващи действия. Трябва да благодарим за работата и на Червения кръст, и на фирмите, и на доста доброволци, и на армията, и на пожарната. Надали всички гардероби и дивани ще могат да се възстановят, но инфраструктурата ще се оправи изцяло. С 1,5 млн. лв. от тези средства ще се изгради и движението около бургаския кв. „Меден рудник“ с цел по този начин да се освободи тежкият трафик в квартала. Проблемът на кметовете е, че много трудно се оправят с парите и даренията. Правят се списъци, за да може те да отидат там, където трябва. Иначе 325 лв., които са по закон от социалните, вече са изплатени“, каза премиерът.

Премиерът коментира и горещите политически теми от последните дни. "Имам идея за новия здравен министър. На 10 ноември ще го вкараме в парламента и ще го решим. Няма да ви кажа името", категоричен беше Борисов.

"Право на опозицията е да иска вот на недоверие. Не мога да разбера, защо са избрали темата корупция. Имаме хубава поговорка за това - крадецът вика дръжте крадеца. Ако мине този, какво ще стане? Ще останем без правителство и парламент по време на председателството. И за това имаме хубава поговорка - в казана на българите в ада не трябват пазачи, защото те сами се дърпат надолу. Явно много добре са подбрали момента от БСП за този вот. Не разбирам и темата корупция. При нас, ако има най-малкото съмнение за нещо, веднага се подават оставки и се изключват от партията хора", завърши премиерът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
22000 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Max_payn

2017.11.10 | 08:51

4
Дали НСО не са ги изхвърлили от пътя А. ТОЯ навсякъде носи проблеми и после ужким ги решава.
коко

2017.11.10 | 08:52

6
Как е времето в Петербург, а тролче?

2017.11.10 | 08:51

5
Търси прогнозата на времето на майка си в миризливата п тка която те е снесла да мърсиш света гербо трол нещастник

2017.11.10 | 08:51

3
По-страшен от спин, по-жилав от рака сега за сега си остава простака !

2017.11.10 | 08:51

2
Тъпа седесарска Тиква, сам си каза че става само за регулировчик. За повече няма мозък.

2017.11.10 | 08:51

1
Седесарската простащина няма граници.

Добави коментар

Водещи новини