Нетфликс прекратява отношенията си с Кевин Спейси за сериала "Къща от карти"

  • 04 ноември 2017 08:13

  • 4128
  • 0
Нетфликс прекратява отношенията си с Кевин Спейси за сериала "Къща от карти"
© gettyimages (архив)

Гигантът на стрийминга Нетфликс обяви, че прекратява отношенията си с Кевин Спейси за сериала "Къща от карти" след отправените към актьора обвинения за сексуални посегателства, предаде БТА, позовавайки се на АФП и АП.

Нетфликс съобщи, че повече няма да участва във финансирането на сериала "Къща от карти", ако Кевин Спейси продължи да играе в него. Компанията ще продължи да работи с продуцентската къща Ем Ар Си, която е съпродуцент на сериала, за да се прецени дали той може да бъде завършен без Спейси. Нетфликс също така отказва да разпространява филма "Гор", в който Кевин Спейси е съпродуцент и играе ролята на писателя Гор Видал. Филмът в момента е в постпродукция и се очакваше да излезе догодина.

Във вторник Нетфликс вече обяви, че замразява работата по шестия и последен сезон на "Къща от карти". От началото на седмицата зачестиха обвиненията срещу Кевин Спейси за сексуален тормоз или сексуални нападения както в САЩ, така и във Великобритания. Някои от тези обвинения са за случаи отпреди десетилетия, като едно от тях е за опит за изнасилване на 15-годишен младеж. Спейси не е арестуван и не са му повдигнати обвинения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4128 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини