Авиокомпания отказа превоз на онкоболно дете

  • 03 ноември 2017 18:17

  • 14810
  • 3
Авиокомпания отказа превоз на онкоболно дете
©

11-годишно момче, болно от левкемия не е било допуснато с родителите си до полета София-Виена на Австрийските авиолинии в четвъртък сутринта, алармира във Фейсбук българската лекарка д-р Радина Денкова, която е станала свидетел на случая.

По думите й, след разправии в продължение на около 40 минути, екипажът е върнал семейството. Детето страда от левкемия, която е рецидивирала. Болното момче е имало редовно закупени билети за полета от София до Виена на 2 ноември и всички необходими формуляри са били попълнени предварително.

От Австрийските авиолини посочват, че ако екипажът сметне, че полетът ще е рисков за някой от пътниците то те трябва да откажат превоз. Това се правело в интереса на пътника.

"Потресена съм! Тази сутрин в полета за Виена трябваше да летят семейство с дете с детска церебрална парализа и по всяка вероятност и онкологично заболяване, защото вследствие на химиотерапия то беше с опадала коса“, писа във Фейбук българската лекарка д-р Радина Денкова.

Детето е получило финансиране за лечение и транспорт в чужбина от Фонда съобщи Пенка Георгиева, която е член Обществения му съвет. По думите й администрацията е изпълнила всички формалности по организирането на пътуването и лечението, нужните форми за състоянието на детето са попълнени от лекари от ИСУЛ и изпратени на авиокомпанията.

Администрацията на фонда е организирала лекар придружител и транспорт с линейка и детето вече се лекува успешно в болница в Германия.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
14810 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Баро

2018.03.07 | 19:19

3
Австрия е голяма държава и може да си позволи да се подиграе с дребните бананови републики в случая с нас. Я да чуем сега някои политик ще повдигне ли въпроса? Ще се изпрати ли офицялно запитване от държавата към превозвача ? Ще му покажат ли пръст и ще го заплашат ли с рестрикции някакви ако се повтори ? Не!
Ку.рю

2018.03.07 | 19:19

1
"Болното момче е имало редовно закупени билети за полета от София до Виена" и "детето вече се лекува успешно в болница в Германия"... значи Виена е в Германия???
Globus

2018.03.07 | 19:19

2
Geografiq bace ko da se prai

Добави коментар

Водещи новини