Румен Гечев: Корупцията прояде България на всички нива, ситуацията е нетърпима

  • 03 ноември 2017 17:56

  • 5657
  • 6
Румен Гечев: Корупцията прояде България на всички нива, ситуацията е нетърпима
© БТВ

Няма БСП, няма ГЕРБ, няма Патриоти – който е сгазил закона, трябва да носи отговорност. Проблемът е, че по високите етажи на властта не се носи отговорност. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "БСП лява България" Румен Гечев.

Замерването с такива кметове няма да доведе до никъде, защото такива има от всякакви цветове, добави той по повод искането на ГЕРБ уличеният в злоупотреби кмет на Батак Петър Паунов да подаде оставка.

Ситуацията в България стана нетърпима, корупцията ни е прояла на всички нива. Българинът няма доверие в никого, тъй като съдебната система очевидно не си върши работата, не провежда докрай действията на законите. Какво е виновен законът, че в един момент съдът решава, че даден кмет или министър е невинен при очевидни за всеки нормален човек груби нарушения. Често това става на последна инстанция, където решението се взема от трима човека. Всички казваме, че трябва да уважаваме съдебната система, но как да я уважаваме, когато няма резултати, заяви Гечев.

Едва ли някой българин мисли, че мотивите за вота  на недоверие са неоснователни. Сега почти няма наказан никой от висшия еталон на властта. Българинът загуби доверие в управлението, в системата. Трябва да се направи така, че виновните да си понасят отговорността. Тенденцията е корупцията в България да се засилва - това не може да се търпи повече, подчерта социалистът.  В Министерството на здравеопазването например е като виенско колело – там министрите карат по няколко седмици, докато ги хванат в крачка, добави той.

"Ние още не можем да се справим с първичното разграване на КТБ" – така Гечев коментира внесения от депутатите от ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и Хамид Хамид законопроект, насочен срещу вторичното разграбване на КТБ. Все пак всякакъв опит нещо от КТБ да се спаси е добре дошъл – и 5 млн. да се спасят, пак е добре. Разграбването на КТБ стана пред очите на всички и никой не реагира, каза още Румен Гечев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5657 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.02.13 | 20:12

6
Хващай самолета и ..... в Северна Корея
Гецата е много нагъл

2018.02.13 | 20:12

5
Човече, ти си известен, като мистър ФАЛИТ на държавата! Ти си нагъл! Що не се покриеш, човече?! И никога не изпълзявай отново!!!
някой си

2018.02.13 | 20:11

4
Все едно слушам Румен Радев интелекта, една и съща опорна точка.

2018.02.13 | 20:11

3
оператора е мръсен педал.
naco

2018.02.13 | 20:11

2
Другарю Гечев да така е,но какво ще кажете за ДАВНОСТТА и има ли ТЯ почва в НОВИЯТ ЗАКОН за КОРУПЦИЯТА? Трябва ли ,да има ДАВНОСТ при тази БЯСНА КОРУПЦИЯ и това ЗАСПАЛО ПРАВОСЪДИЕ в България? ДА или НЕ,другарю Гечев? НАРОДЕ????

2018.01.28 | 11:30

1
Тоя ни вкара в хипер инфлация през 1996 ! БЕЗСРАМНИК !

Добави коментар

Водещи новини