Теменужка Петкова: Политиците трябва да вземат отговорно решение за оборудването за АЕЦ "Белене

  • 03 ноември 2017 17:26

  • 1548
  • 2
Теменужка Петкова: Политиците трябва да вземат отговорно решение за оборудването за АЕЦ "Белене
©

Днешният ден е много важен за българската енергетика. Днес беше удължен животът на 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй". Това показва, че електроцентралната ни е в отлично техническо състояние. Това гарантира нашата енергийна сигурност. Това каза министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по в предаването "Лице в лице" по БТВ.

За да се стигне до днес принос има и изключително добрият диалог с Русия, допълни тя.

По отношение на проекта АЕЦ "Белене" енергийният министър каза: „За нас е приоритет да използваме това оборудване по най-добрия начин. Целият проект ни струва 3 млрд. лева. Разполагаме с два реактора. Оборудването се съхранява по най-добрия начин и по указания на заводите-производители по всички стандарти. Много е важно хората да знаят, че преди да бъде доставено то, на площадката бяха експерти от заводите-производители“, увери Петкова.

„Сега изчакваме и втората част от оборудването да пристигне, след което ще се изградят навеси. Гарантирам, че оборудването се съхранява по най-добрия начин. Отнасяме се с необходимата отговорност“, категорична беше тя.

„Изчакваме доклада на учени от БАН за евентуалните сценарии за проекта "Белене". В междинният доклад се споменава, че след 2035 г. в региона ще има дефицит на електроенергия. Има интерес към този проект, има инвеститори. Експерти дори са идвали на място. След излизането на доклада ще вземем най-доброто решение за страната ни“.

Петкова призова политиците да вземат отговорно решение с пълен консенсус и чувство за отговорност към бъдещите поколения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1548 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГГ

2017.11.06 | 04:10

2
След като пристигне ще се изградят навеси !!! Смях!

2017.11.03 | 20:24

1
то и нашите родители подходиха с пълна отговорност , построиха модерни заводи и фабрики , блъскаха за жълти стотинки , а после едни тарикати ги нарязаха за скрап , понеже им бяха наредили ;отгоре; , сега са велики бизнесмени и продължават да ни мачкат и ограбват по закон , стиг

Добави коментар

Водещи новини