НЗОК очаква до средата на месеца 80 милиона лева от отстъпки за лекарства

  • 03 ноември 2017 16:54

  • 4834
  • 1
НЗОК очаква до средата на месеца 80 милиона лева от отстъпки за лекарства
© Gettyimages

НЗОК очаква до средата на месеца в бюджета й да постъпят 80 млн. лв. от отстъпки от цените на лекарства. Това е записано в текста на решенията от последното заседание на Надзорния съвет на НЗОК.

По предложение на председателя на Надзорния съвет Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през всяка седмица до края на годината на членовете на Надзорния съвет и на управителя на НЗОК трябва да се предоставя информация за постъпилите отстъпки.

Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев е запознал членовете на Надзорния съвет с писма от Българския лекарски съюз. В едното писмо съсловната организация настоява НЗОК да плати надлимитната дейност на болницие, която към момента е общо 70 млн.лв., като в противен случай ще бъде заведено съдебно дело.

Ананиев припомня, че предишно подобно дело е било спечелено от НЗОК. Във второто писмо от БЛС искат техни представители да участват в заседания на Надзорния съвет. Заместник-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков казва в отговор на искането, че "това не е предвидено в закона".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4834 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.03 | 17:16

1
бля бля , от ползването ни за опитни мишки

Добави коментар

Водещи новини