Карадайъ: ДПС ще води политика на демонтаж на коалицията с националистическите партии (видео)

  • 03 ноември 2017 14:29

  • 5275
  • 10
Карадайъ: ДПС ще води политика на демонтаж на коалицията с националистическите партии (видео)
© Novini.bg (архив)

Централният ни съвет реши ДПС да води политика за демонтаж на коалицията с националистическите партии. Това каза на пресконференция лидерът на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, след заседанието на Централния съвет на партията.

Досега направихме анализ на обществено политическата обстановка в страната, състоянието на структурите ни. Участието на националистите във властта е шамар в демократичното лице на България, заплаха е за стабилността на страната. Езикът на омразата, омразата в действие и агресията са на власт. ГЕРБ подражава на националистите, заяви Карадайъ.

По думите му загробването на ГЕРБ не е техен проблем, но тяхното поведение и политика загробват държавата. Стабилността в страната е под заплаха и това изисква спешни действия от нас. Ръководството на партията и парламентарната група, както и нашите евродепутати, получиха ясен мандат за работа с всички демократични средства за разобличаване на антидемократичното управление на страната, допълни Карадайъ.

Според него е време за изваждането на националистите и на всички, които са с тях, от властта. Длъжни сме да защитим демокрацията, европейските ценности и стабилността на държавата. Централният съвет прие засега две решения – отчетохме, че резултатите от проведените парламентарни избори не налагат участието на националистическите партии във властта. Съставената коалиция е вредна за страната, защото създава условия за разрушаване на единството на нацията, поставя под въпрос успеха на председателството на Съвета на ЕС, легитимира партии и хора с откровени расистки и фашистки постъпки, официализира езика на омразата. Централният съвет оценява като правилна политиката, насочена към отстраняването на националистите от властта. На базата на тези констатации Централният съвет реши: задължава ДПС да водят политика за демонатаж на коалицията с националистическите партии, подчерта лидерът на ДПС, цитиран от "Фокус".

Според него преформатирането на управлението е задължително, независимо дали е с предсрочни избори. Партийните структури да използват всички позволени, демократични и парламентарни средства, включително и вотове на недоверие към правителството. Второто решение, отчитайки значението на председателството на България, като възможност за отстояването на мястото на България в променящия се ЕС, Централният съвет реши да възложи на ДПС провеждането и поставянето в дневния ред на годишното заседание на Алиансът на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) – повече Европа на съединението, мястото и бъдещето на Балканите по модела на българския етнически модел, превръщането на Европа, Балканите и България в зона, свободна от национализъм и радикализъм, каза още Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, и добави, че председателството не може да е алиби на управляващите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5275 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2017.11.05 | 18:41

10
Сорос май умрял верно ли?..
гошо

2017.11.05 | 18:41

9
Марш от България,османски отпадъци!

2017.11.05 | 18:41

8
Не можеш да ДЕмонтираш нещо което НЕ СИ МОНТИРАЛ

2017.11.05 | 18:40

7
Нищо ново под слънцето. Двете чуждопоклонички партии - срещу българската. Очакваме и Сидеров да се присъедини ъм вас... Таман ще си сте - лика прилика...
stojan chadziev

2017.11.04 | 21:36

6
Nisto drugo osven omraza,mozete da predizvikate s vaseto povedenie i darpane Balgaria nazad,vasata politika i na BSP e neobchodimo tvardo resenie srestu vas.

2017.11.04 | 21:36

5
Няма я вече схемата 3-5-8 във властта. ДПС увиснаха и никой не ги бръсне за нищо. Не разпределят порциите. Изгладняха и вият. Ще се опитат да свалят правителството на ГЕРБ с надежда БСПто да се съюзи с тях (комунистите нямат друг вариант). Искат пак власт и корупционни пари.

2017.11.04 | 21:36

4
ELA DA MI DEMONTIRASH GIAVYRSKIA HYI

2017.11.04 | 17:40

2
С простаци не комуникирам. Не си за този форум, а за обора с лайната. Стой си там и не се бутай между хората. Не ставаш.

2017.11.04 | 21:35

3
Едно си баба знае - едно си баба бае ;)
todorov

2017.11.04 | 17:39

1
dps sa predateli i grabiteli na naroda, DOST 6te va opravi vas

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини