Основната причина за разводите е отказът на мъжете да се променят

  • 03 ноември 2017 12:05

  • 4081
  • 1
Основната причина за разводите е отказът на мъжете да се променят
© Pixabay

Основната причина за разводите е нежеланието на мъжете да променят поведението си и да вложат повече усилия в поддържането на добрите взаимоотношения със съпругите си, съобщи Лента.

Жените по-трудно издържат нарастващото напрежение с годините съвместно съжителство и затова искат развод два пъти по-често, отколкото мъжете.

До този извод стигнаха изследователи от Мичиганския университет в САЩ.

Учените наблюдаваха 355 двойки в брачен съюз 16 години. С тях проведоха няколко интервюта - в първия месец от съвместния живот, на втората, третата, четвъртата, седмата и 16-ата година.

Резултатите показаха, че съпругите по-често говорят за напрежение в отношенията, отколкото мъжете. В някои двойки съпрузите не изразяват недоволство от връзката, докато неудовлетвореността на жените им е много висока. Подобна ситуация в повечето случаи означава наближаващ развод.

За 16 години около 40 % от наблюдаваните съпружески двойки са се развели.

Последвайте канала на

БТА
4081 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gogo

2018.05.04 | 15:31

1
Това е все едно да си купиш голф и да започнеш да го модифицираш, та да заприлича на мерцедес. И като не се получи, да започнеш да обвиняваш голфа, че не се променял. Един мъж никога не би се оженил за жена с идеята да я променя. Напротив, желанието на мъжете е жените им да си ост

Добави коментар

Водещи новини