Иван Цанев е носител на голямата награда на Портал "Култура" за 2017 г.

  • 02 ноември 2017 17:10

  • 1284
  • 0
Иван Цанев е носител на голямата награда на Портал "Култура" за 2017 г.
© Булфото (архив)

Поетът Иван Цанев е носител на голямата награда на Портал "Култура" за 2017 г. - "за неговия значим принос в съвременната ни поезия и литературата му за деца", съобщават инициаторите.

За четвърта година се дават отличия за принос в литературата и хуманитаристиката по случай 1 ноември - Деня на народните будители.

В категорията "Проза" първата награда е за Христо Карастоянов за "Послепис". В категорията "Хуманитаристика" с първа награда е отличена книгата на проф.

Специална награда е присъдена на Надежда Александрова за "литературоведските й изследвания върху Николай Лилиев и Димчо Дебелянов, както и за цялата й плодотворна дейност като директор на Столичната библиотека и Националния литературен музей".

Специалната награда за принос към гражданското общество, която се връчва за втори път, е за Цанка Миланова, изпълнителен директор на Българската хранителна банка, "за нейната професионална дейност в подкрепа на социално уязвимите, допринесла за пробуждането на милосърдието в българското общество".

Иван Станков е отличен със специалната награда на фондацията за книгата си "Улици и кораби" /"Фабер"/ - "заради изяществото на неговата проза, която, потопена в реката на времето, отваря прозорци, показвайки, че те са най-доброто място за живеене".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1284 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини