4-месечно бебе почина в асеновградската болница

  • 02 ноември 2017 14:44

  • 26777
  • 0
4-месечно бебе почина в асеновградската болница
©

Момченце на 4 месеца е издъхнало в асеновградската болница. Детето е прието преди няколко дни на лечение с двойна бронхопневмония. Това е третият му престой в болницата, откакто е родено, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Иван Червенков.

„Бебето беше докарано при нас в лошо състояние, с температура. Майката не се грижеше адекватно за него, разнасяла го е навън. Тя самата си ходеше у дома, за да гледа другите си деца. Бяхме нормализирали състоянието на детето, но вчера то се влоши. Момченцето е развило остра дихателна и сърдечна недостатъчност и за съжаление, въпреки борбата ни, издъхна”, каза още д-р Червенков.

Предполага се, че детето е имало и друго заболяване, но това не е било установено от лекарите, тъй като близките са отказали аутопсия Когато научила за смъртта на детето си, майката, която е ромски произход, е разбила с ръка стъклото на прозореца на една от стаите в детското отделение. Не е имало заплахи и обиди към персонала, съобщи за novini.bg управителят на лечебното заведение д-р Иван Червенков.

Към момента той отрече  излязлвата информация в медиите, че има напрежение пред болничното заведение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
26777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини