Красимир Вълчев: Учителите са хората, които предават знанието и създават бъдещето на страната

  • 01 ноември 2017 13:04

  • 1648
  • 0
Красимир Вълчев: Учителите са хората, които предават знанието и създават бъдещето на страната
©

Денят на народните будители е ден, в който се покланяме пред делото на онези родолюбци, които са пробуждали народа чрез словото, воювали са за вярата, за езика и свободата на България. Днес е и денят, в който се прекланяме пред съвременните будители.

Това казва в поздравлението си за Деня на народните будители министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. "Вие, учителите, сте хората, които предавате знанието и създавате бъдещето на страната. Задачата пред Вас винаги е била и ще бъде нелека, защото едновременно съхранявате живо чувството към историята и възпитавате следващите поколения да вярват в доброто, да се стремят да постигат успехи, да бъдат следващите будители", с тези думи се обръща министър Вълчев към българските учители.

"Вярвам, че Вашият професионализъм, опит и знания са необходими, за да се справим, ние и децата ни, с предизвикателствата в съвременния свят. Затова смело мога да кажа, че всеки учител, всеки университетски преподавател, учен или деец на словото и изкуството е днешният народен будител", посочва в поздравлението си образователният министър.

В него той отбелязва, че отговорността пред утрешния ден е както лична - на всеки един от нас, така и национална - на цялата българска нация. "Нека благодарим на всички народни будители за идеята, която са ни завещали, че знанието е важна предпоставка за едно по-добро бъдеще, за един по-добър свят", с това послание завършва поздравлението на министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1648 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини