Аржентинци и белгийци сред загиналите в Ню Йорк, Тръмп засили граничния контрол

  • 01 ноември 2017 06:38

  • 3254
  • 1
Аржентинци и белгийци сред загиналите в Ню Йорк, Тръмп засили граничния контрол
© Gettyimages

Няколко аржентинци и белгийка са сред осемте загинали при вчерашното нападение с автомобил в Ню Йорк, съобщи Франс прес, като се позовава на външните министерства на двете страни.

Аржентинското "министерство на външните работи с прискърбие съобщава, че аржентински граждани са убити днес в Ню Йорк при извършения там атентат", се казва в комюнике на министерството.

Белгийският министър на външните работи Дидие Рейндерс обяви, че белгийска гражданка е сред убитите в Ню Йорк. Той уточни пред белгийската агенция Белга, че става дума за жена от град Рулер в провинция Западна Фландрия, която била на екскурзия в Ню Йорк заедно със сестрата си и майка си.

В същото време президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заповяда да се засили граничния контрол в страната след атентата.

В съобщение в Туитър Тръмп заяви, че току-що е наредил на министерството на вътрешната сигурност да засили още повече програмата за проверка на чужденците, желаещи да влязат в Съединените щати.

"Да бъдеш политически коректен е добре, но не и за това!", добави президентът.

Последвайте канала на

БТА
3254 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.01 | 19:46

1
След дъжд качулка, САЩ се напълниха с мюсюлмани - терористи.

Добави коментар

Водещи новини