БСП: Ако лобита сa свалили здравния министър, Борисов на тяхна страна ли застана?

  • 31 октомври 2017 15:14

  • 6223
  • 6
БСП: Ако лобита сa свалили здравния министър, Борисов на тяхна страна ли застана?
© Пресцентър БСП

Оставката на здравния министър поражда два вида въпроси към премиера. Първият е, ако е знаел за изнесените факти от разследването на една от националните телевизии, защо не е реагирал своевременно и защо проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. е бил назначен за министър? И още - ако са верни твърденията, че професорът е станал жертва на лобита в здравеопазването, то приемайки оставката му, Борисов заема ли страната на тези лобита, попита зам.-председателят на НС на БСП Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското на пресконференция в централата на партията.

По думите й е тъжно, че в сектор здравеопазване, който по време на управлението на ГЕРБ е в хронична и управленска криза, в който има недофинансиране и областни и общински болници са изправени пред фалит, е отново без министър. Дали тази поредна за сектора оставка не е израз на управленската немощ на ГЕРБ в здравеопазването, попита Златева.

Тя контраатакува обвиненията на ГЕРБ за фалшивите новини на БСП, като коментира темата имало ли е идеи за коалиция ГЕРБ-БСП и ако да - кой кого е поканил. Бившата вицепремиерка от служебния кабинет отново изреди въпроси: "Фалшива новина ли е, че лично г-н Борисов се обади на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, за да ме покани да остана на поста в правителството? Фалшива новина ли е и фактът, че имахме и личен разговор с него по този въпрос?", напомни Златева.

Според члена на ръководството на БСП Атанас Зафиров пък това направо си било покана за коалиция с БСП. Шефът на Съвета по отбрана и сигурност към Националния съвет обяви още, че съзнателно или не, е поведена към фалит държавната фирма за охрана и сигурност "Моба" ЕООД. Тя е на подчинение на военния министър и охранява предимно обекти на военното министерство и такива свързани със сигурността.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6223 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
някой си

2017.11.02 | 12:20

3
Не знам зад кой застава Борисов но видяхме как Корнелия Нинова покровителства и покри нарко дилъри ! Няма майка ,баща родител който да ви прости това ,че за едно дарение играете с тези който тровят и отвличат децата и

2017.11.02 | 17:01

6
Нали принципа на Бойко е когато някой престъпи закона и го хванат - ВЪН. Такаче какво ти е виновна Нинова за някакви си 400 лв. дарени от някой, който все още не е уличен в престъпление.

2017.11.02 | 12:20

4
МИ ДА, ПРИ БСП И ОСЪДЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ВЗЕМАТ, НА ТОВА СЕ КРЕПИ СОЦИАЛИЗМА

2017.11.02 | 17:00

5
Много грозно същество , бе Господи , може ли така да го ощетиш откъм муцуна ?
гошо

2017.11.02 | 12:19

2
Чакаме сега фалшивия ДПСгенерал да отговори за фалшивите новини.
ami na 9 .09 kriminalnite

2017.11.02 | 10:45

1
gi pusnaxa i gi obiavixa za partiani,ako ne znaete....

Добави коментар

Водещи новини