LoRa превръща София в един по-умен град (видео)

  • 31 октомври 2017 14:02

  • 2166
  • 2
LoRa превръща София в един по-умен град (видео)
©

Радослав Златков, главен технически директор на Vivacom, разказа как София може да бъде превърнатa в един по-умен град по време на събитието, организирано от Vivacom - “Запознайте се с LoRa, влезте в бъдещето сега” .

Това, по думите му, може да стане чрез LoRa мрежата, която има за цел да свърже хората, да развие индустрията и града.

„Българските телеком оператори са едни от най – качествените в света“, напомни той. „Ние не сме подпомогнати от гледна точка на раздадените честотни лицензи, но въпреки това българските оператори успяхме да изградим едни качествени мрежи“.

„Когато разказвах за модернизацията на мрежата, запазих една тайна. А тя беше, че ние ще бъдем най – добрите“, заяви Златков и поясни, че до края на годината покритието, което ще бъде изградено ще обхваща 83% от територията на България.

„Свързаните устройства са много повече, отколкото свързаните хора и те ще стават все повече и повече. Те ще имат различни нужди, защото ще се намират на всякакви места в различни точки в страната. Те ще имат различни скорости и съответно различни цели“, обясни той и добави: „ Но ние знаем как се правят мрежите“ и затова направихме LoRa мрежата.

LoRa мрежите по света стават все по-популярна технология. В момента я има изградена в над 100 страни и в над 335 града. Вече я има и в София благодарение на Vivacom i Nokia.

 


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2166 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.11.03 | 15:03

2
Затвор без решетки.... амбицията на Илюминатската сатанинска секта.
Тръп

2017.11.01 | 14:11

1
Да бе! Даже ще можете да ни следите колко лайна сме пуснали в унитаза!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини