Проф. Асен Балтов: В Пирогов никой не чака да го набият

  • 31 октомври 2017 07:42

  • 1252
  • 1
Проф. Асен Балтов: В Пирогов никой не чака да го набият
© БНТ

В "Пирогов" никой не чака да го набият, ще има промени. Това каза директорът на болничното заведение проф. Асен Балтов в сутрешния блок на БНТ.

"За мен беше изключително неприятно, той беше поел инициатива да има информация за всички болници, да подготви всичко, нови апаратури. Явно това не се хареса на някого. Предизвикателствата пред новия здравен министър е да има яснота в заплащането на медицинския труд", така коментира Балтов по повод оставката на здравния министър Николай Петров", каза още директорът на "Пирогов".

"Не може да има 20 екипа при необходимост от 60, това е заради ниското заплащане.", допълни Балтов.

"Медицинската сестра е добре, вчера беше оперирана. Надявам се до края на седмицата да бъде изписана. Отказва да се върне на работното място след болничния. Опитваме се да направим нещо ново за сигурността на болницата. До 10 дни се надявам, че ще са факт", надява се професорът по повод нападението на медицинска сестра в "Пирогов".

"Ще има подобряване на видеонаблюдението, допълнителни паник бутони, укрепване на входните врати и на сградата. Допълнителен контрол за асансьорите, с които се стига до поликлиниката", каза Балтов за обновленията в болничното заведение.

"Има дежурен служител от СДВР, нямаме проблем с тях, както бяха писали. Днес предстои разговор с тях за подобрение на сигурността. Но не за първи път някой се е развързвал от коланите, ще купим нови колани", заяви Асен Балтов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1252 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.31 | 18:58

1
Промените трябва да започнат с Народен съд и линч на бандитите от седесарския преврат 1989.

Добави коментар

Водещи новини