Илияна Йотова ще посети Община Карлово

  • 31 октомври 2017 07:16

  • 1225
  • 1
Илияна Йотова ще посети Община Карлово
©

По повод Денят на народните будители, вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети Община Карлово. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Вицепрезидентът ще бъде гост на Професионална гимназия „Братя Евлоги и Христо Георгиеви“ и ще вземе участие в тържествената програма „Будители“, организирана от клуб „Родолюбие“ с ръководител Антоанета Тенева.

По-късно в същия ден вицепрезидентът ще бъде гост на тържественото честване на 130-годишнината от основаването на Средно училище „Васил Левски“ - Карлово, което ще се състои в Народно читалище „Васил Левски 1861 г“.

По покана на Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , специални гости на тържествата ще бъдат Наталия Ярославская, директор на Български теоретичен лицей „Васил Левски“ в град Кишинев, Молдова, и Невин Даудова, директор на българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул, Турция.

В молдовската столица през 1996 г. е създадено Общообразователно училище „Васил Левски“, което през 2003 г. е преобразувано в Български теоретичен лицей. През настоящата учебна година там се обучават над 300 ученици.

Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул започва работа през 2014 г. и се помещава в сградата на Екзархията.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов ще проведат съвместен брифинг в сградата на Общината в 16.30 часа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1225 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Потресен

2017.11.01 | 16:41

1
Не може да бъде! Ще си разплата чорапите !

Добави коментар

Водещи новини