Учени: Влюбваме се в очите на родителите си

  • 30 октомври 2017 16:17

  • 23843
  • 1
Учени: Влюбваме се в очите на родителите си
© Pixabay

Учени от университета в Глазгоу установиха, че търсим партньори, които приличат на родителите ни, особено що се отнася до цвета на очите, съобщава в. "Дейли мейл".

Хетеросексуалните мъже предпочитат жени с цвят на очите като на майките им, а хетеросексуалните жени търсят в мъжете очите на бащите си.

Хомосексуалните мъже харесват партньори с цвят на очите като бащите им, а хомосексуалните жени - като на майките им.

Резултатите от изследването подкрепят теорията за положителен социален импринтинг (впечатване), според която животните търсят партньори, които наподобяват родителите им. Тя е ключов елемент от теорията за едиповия комплекс на Зигмунд Фройд. Изследователите обаче не обясняват дали този избор може да носи някакво еволюционно предимство.

Учените са работили с 300 мъже и жени, като са разгледали очите на родителите им и на половинките им. Като доказателство те дават пример с известни двойки. Например очите на Брад ПитБрад ПитУилям Брадли Пит, Брад Пит (Brad Pitt) e роден  в Шоуни и e американски актьор и продуцент в - бившият съпруг на Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския са също така светло сини на цвят като на баща ѝ Джон Войт. Съпругата на Джордж Клуни - Амал, има същите очи като на майка му Нина Уорън.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
23843 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ОчеT

2017.11.01 | 20:12

1
Пълни глупости. Как някои хора изкарват пари? Да хващат мотиката тези учени.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини