Министър Павлова обсъди приоритетите на Българското председателство с БСК

  • 30 октомври 2017 16:09

  • 1753
  • 3
Министър Павлова обсъди приоритетите на Българското председателство с БСК
©

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена се срещна днес с членове на Българската стопанска камара, на която представи приоритетите на председателството и получи подкрепата на бизнес организацията, съобщиха от пресцентъра на министерството.

„Водени от волята, от желанието за добро сътрудничество и диалог в рамките на страната с всички работодателски, браншови организации и неправителствения сектор, направихме над 30 обществени обсъждания на приоритетите на Българското председателство. Предстоят още много нови срещи и дискусии, за да получим обратна връзка от вас“, заяви министър Павлова пред представителите на БСК.

Тя подчерта, че сме дали много важна заявка – Българското председателство да остане в историята не само с това, че е първо за нас. По тази причина България ще работи за повече единство, повече солидарност, повече сигурност и стабилност в Европа, каквато днес ни е необходима повече от всякога. „Правим тази заявка и с протегната ръка към нашите партньори и приятели от Западните Балкани“, посочи министър Павлова. Тя добави, че трябва да повярваме в себе си и в нашите приоритети. „Да покажем, че сме тези, които могат да дадат баланс, бъдем мост между ЕС и да дадем европейската перспектива за Западните Балкани, да бъдем сигурният и надежден партньор на Европа“, каза още министър Павлова.

По време на срещата с нея членове на БСК дадоха конкретни предложения за сътрудничество и партньорство в името на успешно първо Българско председателство на Съвета на ЕС. В името на националната кауза трябва да се обединим и да сме единни, категорични бяха изказванията по време на срещата. Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев посочи важните събития от календара на Българското председателство, които се организират с помощта на камарата.

„Сред тях е срещата на Съвета на президентите на членовете на Business Europe, която ще се проведе през май 2018 г. Тогава в София ще пристигнат 40 президенти на най-мощните бизнес организации в Европа, за да обсъждат проблемите с уменията на работната сила и предизвикателствата пред пазара на труда в условията на дигитализиране на икономиката“, заяви г-н Данев. Той благодари на министър Павлова за цялата й подкрепа и за осигурената възможност резиденция „Бояна“ да се използва за форумите, организирани от БСК в рамките на председателството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1753 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.10.31 | 13:36

3
Дрън, дрън поредната глупост на тая кукумявка .

2017.10.31 | 13:36

2
Като ви знаем колко сте кадърни сигурно с това председателство като всичко друго пак ще се оакате .

2017.10.30 | 19:00

1
Мутресата Павлова е с явни белези на имбецилност.

Добави коментар

Водещи новини