Доц. Стоян Сопотенски за бруталната агресия в "Пирогов": Няма как до всеки пациент да има

  • 29 октомври 2017 09:15

  • 7677
  • 4
Доц. Стоян Сопотенски за бруталната агресия в "Пирогов": Няма как до всеки пациент да има
©

Доц. Стоян Сопотенски, хирург в „Пирогов”, коментира бруталната агресия в болницата в интервю за предаването „Тази неделя“ по бТВ.

„Подобни неща се случват и в други държави, но там има строги наказания – в Германия е три години ефективна присъда. У нас – глоба, няма възмездие”, обяви той.

Доц. Сопотенски призова всички институции да си свършат работата по разследването на случая и законът да се приложи в цялата му тежест.

На въпрос какви мерки очаква от проф. Балтов той отговори: „Нищо не очаквам. Няма как до всеки пациент да се постави охранител. Извършителят трябва да бъде заловен, осъден и наказан, да се знае, че има правила в тази държава. Трябва да има адекватни наказания".

Последвайте канала на

Десислава Станева
7677 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.11.14 | 10:41

4
Преди СДС-преврата такива неща нямаше, радвайте се на демокрацията и си трайте, залужавате си боя.
гражданин

2017.10.30 | 12:00

3
От кумова срама ще позакърпят Пирогов. Гласът им се чува. Но остават десетките болници в страната, които нямат тази привилегия. Доцент Сопотенски, вие сте умен мъж, не говорете за наказания и присъди. Истинската болест на нашето здравеопазване е сбъркания модел, пренасочващ
Живея ...

2017.10.30 | 12:00

2
... в Германия от точно половин век насам, но НИКОГА не съм чул или гледал някъде за подобни животински безобразия!!! Затова не би било лошо този доцент за в бъдеще да си спести оправдателната простотия на Сергей Станишев (предимно), че: “Това се случва и в други държави!“
Вяра

2017.10.30 | 12:00

1
Поне 15000 души - парламент, правителство, администрация, сружби и институции нямат право на медицинско обслужване, защото не си плащат здравни осигуровки, а ги присвояват от нашите пари - няма го никъде! Вместо тях да се лекуват само хора, които са си плащали от личните доходи.

Добави коментар

Водещи новини