В сила остава частичното бедствено положение в Бургаско

  • 29 октомври 2017 08:09

  • 858
  • 0
В сила остава частичното бедствено положение в Бургаско
© Bulfoto (архив)

В сила остава частичното бедствено положение в Бургаска област, където пороите и наводненията нанесоха сериозни материални щети и причиниха смъртта на трима души, предаде БНР.

Днес ще продължи издирването на възрастната жена от с. Черни връх, която е в неизвестност след обилните дъждове от началото на седмицата. Нейни близки призоваха рибари с лодки да помогнат в издирването й в Мандренското езеро край Бургас. Очаква се в спасителната операция днес да се включат водолази и екипи от регионалната служба "Гранична полиция" също с лодки.

Поне за един месец ще остане затворено бургаското депо за преработване на отпадъци поради авария, причинена от наводненията. Това обяви министърът на околната среда и водите Нено Димов: "Буквално за много кратко време е възстановена най-голямата щета, която има. Сега остава да се довърши оставащата компроментирана част от дренажната система. Ще търсим вариант за съгласуване с районната инспекция да бъдат определени временни площадки за съхранение на отпадъците, докато депото бъде изцяло готово да влезе в експлоатация".

9 общини ще трябва да извозват своите отпадъци на временни площадки.

Последвайте канала на

Десислава Станева
858 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини