Частичното бедствено положение в Община Бургас остава в сила до понеделник

  • 28 октомври 2017 10:05

  • 1175
  • 0
Частичното бедствено положение в Община Бургас остава в сила до понеделник
© Булфото (архив)

Възстановителните дейности след наводнението в Бургаско ще продължат и през почивните дни.

Днес и утре също ще се работи по отводняване, почистване и неотложно възстановяване на повредената инфраструктура в Община Бургас. Това съобщиха от пресслужбата й.

Готов е списъка със семействата, на които Община Бургас ще помогне със строителни материали за домашен ремонт и нова бяла битова техника. Вече са изпратени раници, учебници, тетрадки и учебни помагала за всички деца от село Равнец, които са ги загубили в бедствието.

Домашен социален патронаж на място, ще прецени има ли хора, които имат нужда в следващите дни да им се доставя у дома топла храна. В понеделник служители на "Дезинфекционна станция" - Бургас ще започнат да третират пострадалите райони, за да не се развият болестотворни организми от влагата.

Кметът Димитър Николов няма да отмени частичното бедствено положение до понеделник, информираха от Община Бургас.

Военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби в следващите няколко ще продължат да участват в мероприятията по ликвидиране на последствията от наводненията в областта. В акцията ще се включат и военнослужещи от формированията на Сухопътните войски и Военновъздушните сили, дислоцирани в гарнизон Бургас.

Утре доброволци от Бургас ще се отправят към село Ливада за да помогнат на хората да се върнат по-бързо към нормалния начин на живот. Организаторите на доброволческата акция призовават, всеки който желае да участва да бъде обут с ботуши или кубинки. Който има възможност да носи кирки, лопати, колички за извозване на боклук и кал.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1175 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини