Удължават с 5 г. валидността на удостоверенията на таксиметровите шофьори

  • 26 октомври 2017 12:01

  • 2384
  • 0
Удължават с 5 г. валидността на удостоверенията на таксиметровите шофьори
© Булфото (архив)

Парламентът прие на първо четене да се удължи с още пет години срокът на валидност на удостоверенията на таксиметровите водачи без полагане на изпит. Условието е да бъде подадено заявление за преиздаване в 14-дневен срок преди изтичане на валидността им.

С промените в Закона за автомобилните превози се цели облекчаване на 70 хиляди водачи с издадени вече удостоверения, така че те да не се длъжни да представят всички документи, които се изискват при първоначално издаване на удостоверението, включително да се явяват отново на изпит. Вносител на измененията е Министерският съвет.

Георги Свиленски /"БСП за България"/ коментира, че няма нужда през пет години да се принуждават таксиметровите водачи да се явяват на изпит и това е било ясно и преди две години, когато са били приети текстовете в закона, които сега се променят. Той отбеляза, че разрешителните изтичат в края на годината и затова предложи днес измененията да бъдат приети и на второ четене, за да имат възможност шофьорите да си подновят документите. Предложението обаче не получи подкрепа в пленарна зала.

По искане на Станислав Иванов /ГЕРБ/ срокът между двете четения на законопроекта беше съкратен на три дни.

Преди това депутатите приеха на първо четене промени в Закона за електронните съобщения, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2384 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини