Нанков: Язовирите в Бургаско са твърде малки, за да са основната причина за потопа (видео)

  • 26 октомври 2017 07:30

  • 3091
  • 2
Нанков: Язовирите в Бургаско са твърде малки, за да са основната причина за потопа (видео)
© БТВ

Причините за бедствието в Бургаско все още се изясняват, води се досъдебно производство за смъртта на тримата загинали. Изчезналата жена все още не е намерена, търсенето й е подбновено. Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

Вчера в района паднаха изключително интензивни валежи, на места над 200 л/кв. м. Създадена е необходимата организация, кризисният щаб функционира. Все още има затворен път - от Долно Езерово до Братово – надявам се водата да се оттече в близките часове и пътят да бъде разчистен максимално бързо. После започва тежката работа по описване на щетите, за да възстановим инфраструктурата, заяви Нанков.

От вчера започна изплащането на еднократната помощ в община Бургас, днес изплащането продължава в Камено. Еднократната помощ е в размер на 25 лв., уточни Нанков.

По думите му още преди наводнението за днес е била насрочена проверка на язовирите в региона. Нанков посочи, че отговорност на всеки собственик на язовир е да привежда в добро състояние собственото си съоръжение.

В момента са само хипотези дали обилните дъждове или проблем с язовирите е основната причина за наводнението, заяви регионалният министър. Според него язовирите в Бургаско са твърде малки, за да са основната причина за потопа.

Част от тези язовири са общински, имаме и язовир с частен наемател, уточни Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3091 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.28 | 09:26

2
В нашата държава, няма нужда язовири да падат. Първият дъжд и сме аут!
ники

2017.10.28 | 09:26

1
основната причина е безхаберието на държавата

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини