Преливна вълна е издавила домашни животни до езерото Вая в Бургас

  • 25 октомври 2017 15:26

  • 4327
  • 1
Преливна вълна е издавила домашни животни до езерото Вая в Бургас
© Булфото

Преливна вълна от нерегламентирано изпуснатия язовир Трояново е издавила домашни животни до езерото Вая в Бургас. Това пишат в писмо до медиите собственици на имоти и селскостопански обекти в близост до езерото, където се осъществява рибовъдна и животновъдна дейност.

В писмото пише, че в басейните, разположени на близо 600 декара, са отглеждани над 200 тона риба по екстензивна технология. Басейните са преляли и достъпът до тях е невъзможен.

В 7.30 часа през обекта ни преминава приливна вълна от над 2 метра и залива всичко по пътя си. Вследствие на така бързо придошлите води, предполагаме, че по-голямата част от рибата на стопанството е отнесена в бургаското езеро. Засега не можем да се приближим и до животновъдния обект и да преброим точно жертвите сред домашните животни, съобщиха животновъдите.

Според тях вина за това имат от "Напоителни системи - Бургас", които не са изпуснали язовира поетапно при първите признаци на покачване на водата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4327 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Malian

2017.10.26 | 04:37

1
Ще видим ли сега осъдени за всичко което се случва в Бургаско.Ще има ли компенсирани хора, защото това е по вина на някого , а не природна стихия. Природна стихия беше в Америка.

Добави коментар

Водещи новини