В СГС са гледали 26 дела за "висока корупция“ за 2 години и половина

  • 25 октомври 2017 14:54

  • 972
  • 0
В СГС  са гледали 26 дела за "висока корупция“ за 2 години и половина
©

Докато депутатите обсъждаха новата антикорупционна структура, справка, разпространена от Софийския градски съд, показа, че за повече от 2 години и половина съдът е гледал общо 26 дела за т.нар. „висока корупция“. Те са срещу депутати, магистрати и министри, предаде БНР.

Някои от т. нар знакови дела вече са приключили с осъдителни присъди, сред тях е делото срещу бившия шеф на съда Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в, но и с оправдателни - срещу двама съдии от Варна и Русе.

Други продължават и ще прикрлючат в Софийския градски съд - като делото срещу бившия военен министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

Неприключилите разследвания от 6 ноември ще бъдат трансферирани в Специализирания наказателен съд, които вече ще гледа делата за т. нар. "висока корупция". Сред тях има няколко срещу бивши зам. - министри. Там се очаква да се гледа и делото срещу Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Заради предполагаемата допълнителна натовареност на спецструктурите, депутати предложиха работещите там да получават шест заплати повече от редовите магистрати. Дали ще ги получат, Народното събрание ще решава в петък.

Последвайте канала на

Десислава Станева
972 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини